Jumaat, Februari 13, 2009

Teori RAHMAN - Anwar tidak boleh tidur


Bapa Kemerdekaan Malaysia Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj pernah mengetengahkan teori RAHMAN. Menurut Almarhun, Perdana Menteri Malaysia nombor satu hingga enam boleh diramalkan dengan menggunakan huruf pangkal nama mereka. Walaupun begitu ianya sebenarnya hanyalah kebetulan..betul ataum tidak bukan persoalannya..
Dikatakan:

R ialah Rahman Putra, iaitu Tunku sendiri (Y.T.M Tungku Abdul Rahman Putra Al-haj), Perdana Menteri Malaysia yang pertama dan dikenali sebagai Bapa Kemerdekaan (Feb. 1955- 20 September 1970)
A ialah Abdul Razak Hussain, iaitu Tun Razak, yang menjadi Perdana Menteri kedua (21 Sep 1970 - 14 Januari 1976). Tun Razak dikenali Bapa Pembangunan

H ialah Hussein Onn, iaitu Perdana Menteri ketiga (15 Januari 1976 - 17 Julai 1981). Tun Hussein Onn dikenali sebagai Bapa Perpaduan

M ialah Mahathir Mohamad bin Mohamed Iskandar Kutty, iaitu Perdana Menteri keempat (17 Julai 1981 - 2003). Tun Mahathir dikenali sebagai Bapa Pemodenan.

Pada tahun 1999, teori ini menjadi cukup popular apabila pada masa itu ianya menjadi rebutan ramai ahli politik pangkal "A". Kebetulan pada ketika itu berlaku pergolakan politik dimana Anwar disingkir dari UMNO dan berlaku reformasi jalanan yang didalangi oleh parti baru anwar iaitu PKR. Ketika itu juga banyak persoalan timbul siapa pemimpin politik yang pangkal 'A' yang bakal menjadi Perdana Menteri seperti dalam teori RAHMAN. Antara yang disebut-sebut ketika itu ialah Abdullah Badawi, Azizah Ismail (Presiden PKR dan Isteri Anwar), Anwar Ibrahim. Ramai penyokong Reformasi yang berdoa semoga orang itu ialah ANWAR IBRAHIM. Anwar memang digambarkan sebagai bakal Perdana Menteri semenjak pemimpin berjiwa cekal ini menjadi pejuang pelajar di Universiti Malaya tahun 70an dahulu. Namun begitu hajat yang berJIWA cekal ini tidak kesampaian dan amat kempunan sekali apabila Abdullah Ahmad Badawi di pilih sebagai Perdana Menteri yang Ke 5. SEDIHNYEEEE...Anwar

A ialah Abdullah Ahmad Badawi iaitu Perdana Menteri yang Kelima ( 31/10/2003 hingga kini) dan dikenali sebagai Bapa Pembangunan Modal Insan.

Persoalannya, Perdana Menteri Kelima iaitu yang mempunyai huruf pangkal "N" sudah pun diketahui iaitu Najib Tun Razak. Namun anwar yang memiliki kekayaannya hasil dari PROJEK KATAK MELOMPAT yang cukup besar di negara ini, masih lagi mengharap yang dia lah PM yang Ke-6 tu....apa tidaknya selepas saja PIRU ke-12 si Anwar ini melancarkan projek 16 September dengan mahu membeli 30 ahli parlimen BN untuk melompat masuk PKR. Anwar hantar lagi Tian Chua kejar MP BN di Taiwan. Teruk betul dia ini gila kuasa dan pangkat. kerana adanya teori RAHMAN bermain-main diotak Anwar, maka konon-kononnya Anwar ada nama baru supaya sepadan dengan hurf N. Kerana Nama dia pun ada "N"... emm susah juga kalau orang yang gila kuasa ni.. emm tak pe la NUAR Ibrahim pun jadilah. hehehehe. Dengan nama baru adalah chance Nuar Ibrahim jadi PM ke-6 dengan gelaran sebagai Bapa Katak Lompat .

Namun begitu sejak kebelakangan ini seorang lagi Pemimpin Pakatan Rakyat telah mula menampak belang Anwar ini dan menyatakan bahawa Anwar memang dilahirkan untuk menjadi "AHLI POLITIK YANG KECEWA" kerana harapannya untuk menjadi PM ke 6 pun memang tak lah!!!habis anwar ditelanjangi oleh karpal singh rakan sepasukan dalam PR....kecian Anwar..makan tak kenyang, tido tak lena...Renungkan. jadi masih mengharap lagi Anwar jadi PM. sedangkan Teori Rahman hampir digenapi. ataupun Anwar kena tunggu ada Teori Baru. tapi kalu tunggu teori baru umur Anwar sudah menghampir 80 tahun kot. mana lagi layak jadi PM. kurang tenaga sudah..so, apa lagi......masih mengharap Anwar jadi PM? Lupakan...lupakan...lupakan...bagaikan langit dan bumi. renungkan..

30 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

urang inanam sini menulis:

maaf kawan tersesat saya gia mau cari blog kau ni..tadi tengahari kawan bg email p tempat sia..jadi kesasatan sia cari blog kau hihihi..hehhehhe sia tiada blog bah tu lah pasal sesat..tapi suka baca blog juga ni..ko org mana?ingat sia ko org inanam mcm nama kawan sia c samsom..sama adelin....hihiih bah saya akan sokong dan bg semangat sama blog ko ahhhh...kami fowod sama kawan2 sia pasal blog ko ahhh...

Tanpa Nama berkata...

nah tandek ko kah yg kawan saya email tu..memang betul ckp org inanam tu sesat bah mau cari blog ko ni...pelik juga nama blog ko ni..hantam saja lah...hehhehe tiori ko bg tu bingung juga bah si anuar ni kan bagus ko suruh diap sini kiulu tamparuli aman damai lagi ada pokok2 hijau dan ada anak sungai mengalir sini..udaranya nyaman lagi blh juga cari2 katak sini...hehheeeh

d tulis dan di kirim dari stabak tepi sungai tanparuli>>>>>>>>kiulu guy

kamal... berkata...

oooo ini pula blog budak sabah tu jumpa juga last minit ini pun c gap yg bg link hihihiih...ok ok bagus2 terus kan perjuangan kami akan sokong u broooo...biasa lah brooo mula2 buka blog ni memang payah sikit nak perkenalkan tp kita kena sabar ahhh pelan2 org akan tahu juga blog u ni..i will send link blog u ni to all my friends terutama d sabah..ok all the best yerr opsss hampir lupa tanya u mana u dapat gelaran fatherson tu>>>>>> hihihihihi

Tanpa Nama berkata...

cayoooo terus kan friends..aaaaattttuuuukoiiiii

Tanpa Nama berkata...

nah kau suruh dia hantam panadol 12 biji..tidur terus tu..


from likas coner>>>

Tanpa Nama berkata...

tu lah bah tu, kalau telampau byk musuh kan mcm mana juga kan? nah semua org dia mau kasih salah saja..dia saja betul kadi...sandi ko kawan ndak tetidur bilang c tandek..atuuuuukoiiiii nak itu lah sapa suruh kasi laga2 org saja kerja dia..

Kilau_Podos berkata...

kalau N saudara tidak semestinya bah "Najib", kemungkinan juga "Nizar" MB Perak yang telah dirampas kuasa oleh BN - Barisan Najis yang diketuai oleh Najis Rojak

KiLaU PoDoS berkata...

saya suka lagi Nizar jadi PM daripada Najis Rojak yang tiada maruah, pembunuh dan perampas, bapa borek anaknyapun pasti rintek sbb gara2 bapa Najis lah terjadi peristiwa pahit tragedi 13 Mei so hati2lah saudara kepada Najis nie jangan sampai dia jadi PM!

MAWAR BERDURI berkata...

hai junid?

ada kawan(c kamal tak silap aku) sent add ko di blog aku mungkin dia tak tau kita ni adik beradik lain mama lain bapa he he he..

syabas bete teruskan berkarya. ko join la jadi ahli BPN jan kasi lama. Bagus bah

KiLaU PoDoS berkata...

pada firasat saya YAB Datuk IR. Nizar akan jadi PM pada bulan March nie!, semalam sata termimpi ini betul2 bkn CUBAAN tau!

Tanpa Nama berkata...

mulau kali c kilau podos ni? okon ko mulau cilaka bah iloooo...bilang anti sia...hahhahahhah mcm mana nizar blh jadi pm dia adun saja bah tu...muyang saya yg tua tu pun tau bah biar tua2 pakai tongkat yg adun ni mcm mana blh jadi pm apa dia ada? apa kadi kalayakan dia tu ahhh sudah lah sabah yg beniaga semua kebanyakan cina mau nizar lagi ikut ckp cina kah aduiii nah palis-palis 7 keturunan..sia rasa bagus ko ckp saja c nunuragang kali yg blh jadi PM pasal dia N juga kan..nah ikut lg ckp cina abis semua tanah org kg sia dia org pajak beli...mentang2 bayak duit..unduhhhh bah kilau podos nakasuang d mangkuk gula2 pkr...

peeeweeeetttt kasi terus lagi ulasan ko ahhh junid.. send dari sulap-sulap kampung saja ini komen...

KiLaU PoDoS berkata...

sepa ckp Nizar tidak boleh jadi PM?, kalau dia jadi calon di bukit gantang dan menang atau dia di lantik jadi senator?, kalau agong lantik dia tiada masalah bah tu, kemungkinan si NONG pun boleh jadi PM kita, manusia hanya merancang ALLAH yang menentukan bah -:)

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye Tanpa nama (Inanam)...
tq sebab masuk blog sy. bah tq juga atas sokongan blog sy. sy orang kota marudu bogia...harap2 satu hari nanti kita blh berkenalan.

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye tanpa nama (Kiulu Gay)

bah nanti sy suruh anwar p tamparuli la. suruh di ambil itu katak taiwan di sungai tamparuli. heheheh. bah tq kerana masuk dlm blog sy. komen, sokongan dan pandangan saudara diperlukan. tq

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye kamal..
tq sebab masuk dlm blog sy..sokongan, pandangan dan komen saudara amat diperlukan. kita sama2lah menulis blog demi bangsa dan negara kita. itilah fatherson sy dapat sumber dari seorang kwan di KL. dia tu kawan satu sekolah dulu di UKM.

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye Tanpa nama (Lias Corner)
tq sebab masuk blog sy. komen, nasihat dan pandangan saudara amat diperlukan.
bukan lagi 12 biji panadol. tapi 24 biji lagi kita suruh makan. hahahahuhuhu

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye..mawar berduri..
mungkin saudara kamal ndak tau mangkali. bah ndak apa juga bah tu. macam mana mau jadi ahli BPN mawar berduri

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye kilau podos..

susah lah nizar tu. memimpin perak pun terkencing-kencing...apalagi mau mau jadi pemimpin satu malaysia. mungkin terberak-berak oh...

Tanpa Nama berkata...

pang5 kimanis berkata>>hihiihi blh tahan juga blog ko ni ramai pula c tukang kumin sini..urag2 sabah juga ahhh bagus2 saya rasa c nuar ini ndak lama napatai cara politik dia hantam org saja..kadang2 d nampak panakut jugah gia sama c karpal..atau c karpal sudah byk pigang dia punya rahsia kan..nahhhh kau c karpal bah tuuuu gertak sikit terus pening dia..

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye tanpa nama (kimanas org)

iya..anwar itu memang tidak boleh diharap. karpal pun dia takut. itu kah mau jadi PM tembirang...gila kuasa saja. hehehehe. kita hantam anwar ar dr kmarudu sampai di kimanis. huhuhu

KiLaU PoDoS berkata...

kalau bandingkan Najibs dengan Anwar bagaikan langit dan bumi, Najibs tu pembunuh dan perampas!, hidup Pakatan Rakyat

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye kilau podos

apa bukti dtk najib itu pembunuh dan perampas? kalau itu betul2 berlaku kenapa sampai sekarang dtk najib masih TPM. tapi realiti politik begitu lah kan. seorang ahli politik harus bersedia dipuja orang dan dihina orang seperti saudara yang suka menghina. memang kalu mulut senang saja mau ckp. saya pun boleh cakap2 banyak pasal anwar seperti lesbian, gay, gila kuasa, gila wang, dan sebagai. tapi saya tidak lah macam itu. ndak juga saya tuduh anwar mcm itu. anwar masi pemimpin yang sy segani. cuma dlm pendekatan politik sy tidak setuju dan tidak suka. tq

Abu Ainulyasin berkata...

kusai tandek,

namapun teori. kalau teori sains boleh juga dipakai. klu teori politik? bolehlah sikit... tapi, dlm politik apa2pun bisa terjadi. siapa pernah menyangka obama berjaya menjadi presiden amerika? nellson mandela dll... sbg penjawat awam sy menilai secara adil. sy bukan pembela DSAI. tapi walaupun sdr memberikan gambaran yg agak bias thdp DSAI, salah 1 yg kita x boleh lupakan adalah... disebabkan gelombang reformasi DSAIlah rakyat m`sia khususnya yg di luar bandar telah mula kenal apa itu politik. telah semakin faham hak-hak mereka sbg rakyat. telah semakin matang dlm sepak terajang politik negara. DSAI bukanlah seburuk yg sdr bayangkan dan beberapa pimpinan BN pun tidak seburuk yg digambarkan pihak pembangkang. apapun, tahniah atas kupasan teori yg bagus!

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye abu..
tq kerana masuk dlm blog sy. pandangan dan komen saudara abu amat diperlukan...

ia..politik memang begitu. kita mesti ada defensive dan attacking. hehehehehe. tiada ahli politik yang berjaya kalau terlalu lurus bendul seperti ikut suara burung saja...hehehehe

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye abu..

Sy berckp pasal teori yang berlaku dimalaysia yang hampir digenapi (iaitu 90% sudah menjadi kenyataan).napa pula saudara kaitkan dengan Obama dan Nelson Mandela. adakah di USA dan Afrika Selatan ada teori sepeti teori Rahman di Malaysia. Setahu sy macam tiada. so, mana boleh dikaitkan.

pasal gelombang reformasi..itu biasa berlaku. bkn Anwar yang menyebabkan rakyat luar bandar sedar hak2 politik mereka. waktu rusuhan kaum 1969 di semenanjung dan 1986 di Sabah kita sudah sedar hak2 politik kita. waktu tengku razaleigh keluar UMNO dan menubuhkan parti Semangat 46 satu ketika dulu pun boleh dinamakan satu kesedaran rakyat. atau waktu PAS memutuskan berpisah dengan UMNO pun boleh disebutkan satu kesedaran politik. sy fikir semua preistiwa politik yang berlaku dahulu atau sekarang ini itu adalah sebahagian sandiwara politik demi kepentingan masing2. tq

Tanpa Nama berkata...

melayari blog rakan2 lain tanpa sedar sampai di blog anda.tahniah dgn blog ini.ada kualiti setaraf dgn pemiliknya.namun lebih elok klu konteks dan konotasi penyampaian lebih adil dan seimbang.walaupun anda adalah ahli PBS..tetapi cara kita mengupas isu politik biarlah tanpa prejudis.klu pendekatan dlm blog ini berterusan sepertinya blog ini diwujudkan hanya utk mengutuk anwar.saya bukan pembela atau penyokong anwar tetapi saya yakin bhw pemimpin BN pun penuh dgn "kenajisan" cuma acuan media perdana berjaya menutupinya.disamping berjuang utk ideologi politik masing2 paling penting ialah "suara dan hati adalah di pihak rakyat" kecualilah klu anda pejuang parti dan bukan pejuang rakyat. ini sekadar komen perkenalan kita.tq

Naib Presiden II
Persatuan Blogger Sabah

Junid Bin Gunsalam berkata...

hye..tanpa nama...
hai nama presiden 11 persatuan bloggers sabah..blh berkenalan nanti..
tq kerana masuk dlm blog sy...
ini sekadar pendapat sy. sy memang mengagumi keperibadian anwar, walaubagai mana pun, dari segi politik sy suka memberi komen kepada beliau. ini sekadar komen dan pandangan peribadi sy...ini satu perkongsian kepada umum untuk membuka mata kepada masyarakat apa yang berlaku dlm landskap politik negara kita. sy ikhlas mendedahkan isu-isu yang berkaitan. dan saya tahu juga kebebasan media kita..

Tanpa Nama berkata...

bah bah bah tandek blog ko ni ramai pula bertandang kemari ahhhh..ini pun kawn saya dari tamparuli yg bg sia..tapi lambat bah sia buka email hihihi jarang saya buka email ni ari2 pg site mana ada buka email..hihii ya bagi saya pula itu pandangan org mcm2 kan siapa2 pun dia org sokong mati2 dia akan pertahankan org itu..cuma saya hairan lah kenapa c anuar ni bah suka kasi rosak parti org kasi hantam org saja..apa saja dia ckp semua yg salah org lain walaupun hakikat yg salah itu dia urang2 juga..ndak pernah pula saya tengok dia berabis turun pg sini bofort masa banjir sini mana ada batang hidung dia..malahan masa banjir d sana pendalaman mana ada org2 PKR yg mau ikut sama naik perahu mcm YB2 LAIN tulung angkat2 barang2 samapi yb tu tekena zik buruk masa angkat barang..sebagai contoh d bukit antara bangsa batang idung dia paling last timbul..saya bukan puji BN bah tapi bukan semua mereka itu negetif kan..silap2 bekudis lagi kaki c badawi turun tdk pakai kasut masa banjir d semenanjung yg pernah landa johor..nah yg baru2 ni saya tengok lagi c najib ada lagi turun pg sana sarawak masuk sulap2 org kampung hantar bantuan..kadang saya tdk paham apa salah parti kompenen BN ni dia hantam betul..apa dia cemburu sama c pairin kah masa d tambunan masa dia tekoyak baju naik jembatan gantung yg rosak kena dawai..dan ari tu juga dia terus salurkan bantuan pembinaan jembatan..begitu juga c maxsimus masa dia lancarkan progam pintar bistari sains d sabah..jimy goh yb pbs pula byk beri bantuan sama org kawasan menggatal dengan tanpa byk bicara dia lulusankan perhentian bas elektonik d pekan mengatal yg mana takpa kira org dia jumpa juga semua..salah kah kompenen BN ini ndak sokong dia malahan dia kasi buruk2 lg semua kompenen..adeiiii c anuar ni lari pg kedutaan turki adalah..tukang rosak parti org saja..

Junid Bin Gunsalam berkata...

HYE tanpa nama

ko ni org mana. tq sebab masuk dalam blog sy. sy sokong komen saudara. bah ko bagitau lah ba identiti ko supaya kita boleh bertahuan nanti.

komen dan pandangan serta nasihat saudara amat diperlukan...tq harap2 satu hari nanti kita dapat jumpa

KiLaU PoDoS berkata...

potong kuku jari sya kalau Najis Rojak akan jadi PM -:)